Категории

Cуществуют следующие способы оплаты за занятия:

  • Абонемент на 8 посещений (срок действия 1 месяц) - 300 грн.;
  • Абонемент на 4 посещения (срок действия 1 месяц) - 200 грн.;
  • Абонемент на 12 посещений(срок действия 1 месяц) - 400 грн.;
  • Разовое посещение - 60 грн.
(ДЛИТЕЛЬНОСТЬ ЗАНЯТИЙ ПО 1,5 ЧАСА)

кавоварки

  1. Електротуркі Зовні така кавоварка схожа на електричний чайник і являє собою ємність для води, на...
  2. французький прес
  3. Крапельна (фільтраційна) кавоварка
  4. капсульна кавоварка
  5. чалдові кавоварки
  6. ріжкові Еспрессо-машина
  7. кавоварка комбінована
  8. професійні кавомашини
Електротуркі

Електротуркі

Зовні така кавоварка схожа на електричний чайник і являє собою ємність для води, на дні якої розташований нагрівальний елемент.
Для приготування кави в такому пристрої досить наповнити його водою, додати змелений кави і включити кавоварку.
Оскільки електрична турка не обладнане автоматикою, за процесом приготування потрібен контроль - як тільки рідина в кавоварці закипить, пристрій необхідно вимкнути, після чого розлити приготований кави по чашках.
Таку кавоварку можна ще використовувати в якості чайника, вона проста в експлуатації, довговічна, потребує мінімального догляду (обполіскуванні), проте каву, приготовану в ній, подобається не всім.

гейзерні кавоварки

гейзерні кавоварки

Найпростіший варіант кавоварки, був винайдений ще в XIX столітті, і принцип її роботи до сьогоднішнього часу не змінився, додалася можливість електричного нагріву. Раніше кави в таких кавоварках варили на плиті. Потужність гейзерній кавоварки становить від 450 до 1000 Вт в залежності від обсягу.

Гейзерна кавоварка складається з трьох ємностей: для води, для меленої кави і для готової кави. Вода нагрівається до кипіння, розширюється, надходить в трубку ємності для меленої кави, схожу на лійку, завдяки якій і створюється підвищений тиск. Оскільки вода продовжує нагріватися, вона рухається вгору, потім все ж закипає і виштовхується на поверхню паром. Таким чином, у верхньому резервуарі для кави виявляється сильно перегріта вода, що пройшла через кавовий порошок, - власне, кави.

французький прес

французький прес

Її легше було б що назвати не кавоваркою, а пристроєм для заварювання кави.
Щоб приготувати напій, досить засипати в посудину мелену каву, залити його окропом, почекати кілька хвилин, а потім, натиснувши на рукоятку поршня опустити фільтр вниз. В результаті кавова гуща виявиться внизу, а в резервуарі залишиться заварений каву.
Французький прес має невеликі розміри, для нього не потрібні фільтри та інші витратні матеріали, а експлуатація його надзвичайно проста.
До недоліків даного пристрою можна віднести неможливість контролю за міцністю напою і його температурою.

Крапельна (фільтраційна) кавоварка

Крапельна (фільтраційна) кавоварка

Крапельна кавоварка складається з двох вертикально розміщених судин, між якими розташований відсік для мелених зерен кави. Засипавши в цей відсік сировину, верхню колбу наповнюють водою, після чого включають кавоварку.
Нагрівшись до 900 С, вода з верхньої судини стікає в нижній, по шляху насичуючись смаком і ароматом кавових зерен.
Багато кавоварки крапельного типу мають функцію контролю за міцністю приготованого напою, що дозволяє отримувати каву з передбачуваним смаком і фортецею.
Термос або функція автоподогрева забезпечують не дають напою остигати протягом тривалого часу.
Недолік такого кавового пристрою - необхідність готувати повний посудину кави, в іншому випадку кавоварка буде функціонувати в неприпустимому режимі.

капсульна кавоварка

капсульна кавоварка

Еспресо-машина капсульного типу схожа з чалдових за принципом роботи, з тією лише відмінністю, що завантажуються в неї не чалди, а капсули. Однак у чалдах і капсул є відмінність - основна перевага капсул - герметичність. Кава, як уже було сказано вище, продукт швидкопсувний, тому його важливо правильно зберігати ще до заварювання.
Працює капсульна еспресо-машина за аналогічною схемою, що і чалдових кавоварка з автоматичною заварний групою (без ріжка). Єдина відмінність в тому, що чалди не потрібно проколювати перед заварюванням. А ось капсула вставляється в заварний вузол еспресо-машини, де, після натискання користувачем на кнопку «Пуск», її проколює спеціальна система. Потім вода правильної температури, яка надходить з бойлера, під правильним тиском проходить через капсулу, і еспресо проливається в кружку. Використана капсула викидається.

чалдові кавоварки

чалдові кавоварки

Існують також кавомашини, що працюють тільки на таблетированном кави (чалдах, що містять 7 грамів смаженого спресованої меленої кави). Для таких кавоварок не потрібно купувати окрему кавомолку. Крім того, на відміну від автоматичних кавоварок, вони практично не шумлять - адже тут немає вбудованого пристрою для перемелювання кави. Так що якщо у вас немає ні бажання, ні схильності запресовувати таблетку в портофільтр самостійно, і ви не переносите шум, то кавоварки такого типу - ваш вибір.

Схема роботи у цих пристроїв така ж, як і у комбінованих кавоварок. Різниця лише в тому, що вода проходить не через запресованих кави, а через чалд. Існує кілька типів і видів чалдах, найпоширеніші з яких схожі на звичайні чайні пакетики. Зверніть увагу на те, що «заправляються» такі кавоварки тільки чалдами рекомендованих виробників. Інші просто не підійдуть: або кави вийде не надто смачним і ароматним, або еспресо-машина взагалі засмітиться.

ріжкові Еспрессо-машина

ріжкові Еспрессо-машина

Споживачі все частіше звертають свої погляди на так звані автомати - в такий еспресо-машині можна приготувати справжню каву, всього лише натиснувши на одну кнопку.
Автомати працюють так само, як і всі еспресо-машини, з одним лише відмінністю - щоб зварити еспресо, потрібно натиснути тільки на одну кнопку. Відповідно, всі функції в таких еспресо-машинах автоматизовані. Більш того, профільні виробники патентують всілякі розробки, покликані стабілізувати тиск, температуру і якість екстракції, поліпшити конструкцію кавомашини. Тому на ринку постійно з'являються флагманські моделі, «заточені» під те, щоб зробити процес приготування кави максимально зручним і приємним.
Зерновий кави в таких машинах засипається в спеціальний відсік кавомолки, де він перемелюється відповідно до заданих користувачем налаштуваннями помелу. Потім кавовий порошок потрапляє в пристрій для запресовування таблетки, пресується там, після чого відбувається процес попереднього змочування кави. І вже потім вода з бойлера під тиском проходить через таблетку і через диспенсер заварювального пристрої еспресо стікає в чашку. Для заварювання кави в такій еспресо-машині можна використовувати і мелену каву (для його засипки передбачений спеціальний відсік), проте фахівці рекомендують зерновий, оскільки змелений кави вже втратив частину своїх властивостей. Також не рекомендується використовувати ароматизований кави, оскільки позбутися його запаху в кавомолці буде важко, і наступні порції еспресо будуть їм зіпсовані.

кавоварка комбінована

кавоварка комбінована

Комбіновані кофеварочного машини є найдорожчими пристроями для приготування кави, оскільки вміщують в себе еспресо-машину і крапельну кавоварку.
Професійні та просунуті моделі оснащені системами очищення води, її автоматичного дозування, відключення нагріву ємності з готовим напоєм і вибору міцності кави.
Для приготування міцного напою краще підходить гейзерная кавоварка, з ніжним капучіно і насиченим еспресо краще за всіх справляються пристрої ріжкового типу, американо неперевершений, якщо він приготовлений в крапельної кавоварці, а капсульна кавова машина буде по достоїнству оцінена експериментаторами і любителями різних видів кави.

професійні кавомашини

професійні кавомашини

Професійна кавоварка - обов'язковий атрибут бару, кафе чи ресторану. Від правильного вибору цього пристрою залежать як доходи підприємця, так і його витрати на сировину,
Професійні кавомашини використовуються практично скрізь, де передбачається приготування кави, особливо в великих обсягах. Це можуть бути ресторани, бари, кафе, офіси і навіть квартири. Однак, з жалем відзначимо, що професійна кавоварка - дороге задоволення.

  • Процес приготування кави повністю автоматичний.
  • Професійні кавомашини є більш потужними, тобто мають більшу швидкістю приготування кави.
  • Мають відразу декількома (зазвичай 2) механізмами приготування кави - двома бойлерами і двома помпами, що дозволяє одночасно готувати кілька порцій різних варіацій кави.
  • Наявність термостата дозволяє підтримувати необхідну температуру бойлера деякий час, що дозволяє значно заощадити час при виготовленні кави після довгої перерви в роботі машини.
  • Автоматична система очищення кави.
  • Більший, у порівнянні з простими машинами, обсяг ємностей для води і кавових зерен.

ПЕРЕЙТИ В МАГАЗИН